Beskrivelse
Hjemmelavet karamelsirup kan bruges til fx is, kaffe og iskaffe. Jo længere tid den koger, jo tykkere bliver den. Du kan altså selv bestemme, hvor tyk den skal være.
Det er måske nemmere at købe karamelsirup end at lave siruppen selv. Hvis du alligevel vil prøve, har jeg her en nem opskrift. Det er et billigt alternativ, og du ved præcis, hvad der er i den.
Ingredienser
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
3 dl kogende vand
Pynt
Lidt salt eller lakridsgranulat
STEP 1
OPVARM PANDE
Kom sukker og vaniljesukker på en pande og opvarm sukkeret ved middel varme. Skru ned, hvis det virker for varmt. Når sukkeret er smeltet, tilsætter du det kogende vand. Husk at tænde emhætten inden. Noget af sukkeret vil stivne. Kog siruppen til al sukkeret er opløst.
STEP 2
AFKØL
Afkøl karamelsiruppen. Du kan opbevare siruppen i fx en glasflaske med skruelåg.