Müsliboller med tranebær og abrikoser

Beskrivelse

Efter en tur til Sverige, hvor jeg blev inspireret til at lave nogle nye boller med tørret frugt, har jeg lavet en ny opskrift. De er, som mine juleboller, lidt kageagtige, men på den gode måde. Du kan godt øge mængden af tørret frugt og tilsætte lidt flere nødder, end der er i müslien.

Ingredienser

50 g gær
4 dl kærnemælk
1 dl kogende vand
25 g smør
3-4 store spsk honning
100 g müsli (spelt og hasselnødder)
2 tsk groft salt
50 g søde økologiske tranebær
6 stk. soltørrede abrikoser
40 g mandelsplitter
500 g durummel
130 g hvedemel

Pynt

Solsikkekerner
Græskarkerner

STEP 1

UDRØR GÆREN
Kom gæren i en stor skål og smuldr den i små stykker. Hæld kærnemælken i et stort målebægre og kom det kogende vand i. Hæld den lunkne mælkeblanding i skålen og rør gæren ud.

STEP 2

TILFØJ DE ØVRIGE INGREDIENSER
Kom alle de øvrige ingredienser i skålen i nævnte rækkefølge og ælt dejen grundigt. Den er lidt klistret – og det skal den være. Jeg bruger altid maskine.

STEP 3

STIL DEJEN TIL HÆVNING
Når du er færdig med at ælte dejen, skal dejen hæve. Læg et klæde over skålen og lade dejen hvile i ca. 1 time. Herefter tager du to bageplader og kommer bagepapir på. Find en stor tallerken og kom solsikkefrø på den.

Find nu en spiseske og tag en passende dejklump (den ønskede bollestørrelse). Rul dejklumpen i solsikkefrøene på den store tallerken. Du bestemmer selv, hvor meget der skal på. Jeg valgte at dække hele bollen med frø.

Da jeg havde boller nok til den første bageplade, skiftede jeg solsikkefrøene ud med græskarkerner.

Der bliver til ca. 24 boller. Bollerne skal nu efterhæve igen.

Jeg skulle i biografen, så de fik masser af tid at efterhæve i. Jeg vil anbefale minimum 1 time, gerne mere.

STEP 4

BAG BOLLERNE
Bag bollerne efter anden hævning midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter. De kan også bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 14 minutter. Kig til dem og tag dem ud, når de har fået en passende farve. Bag dem ikke for længe, så bliver de hurtigt tørre.