Svampesauce med Marsala

Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Denne svampesauce med Marsala kan bruges til mange forskellige retter, hvor der er behov for en god sauce. Den er rigtig god sammen med pasta og kylling. Jeg tilføjer ofte markchampignon, hvis jeg kan finde dem friske i supermarkedet. Du kan eventuelt tilføje flere champignon til opskriften eller kun bruge markchampignon.

Ingredienser

250 g hvide champignon
50 g smør
50 g hvedemel
½ dl kogende vand
1 bouillonterning
2½ dl piskefløde 38%
1 dl Marsala (Marsala Fine I.P. Ambra Sweet – 17%)
groft salt
peber

Ekstra

Smør til stegning af champignoner

STEP 1

RENS CHAMPIGNON
Rens dine champignon og skær dem i skiver eller kvarte.

STEP 2

STEG CHAMPIGNON
Steg de rensede og skårne champignon i smør på en pande ved høj varme, indtil al væde er forsvundet, og de har fået lidt farve. I starten kan du godt lade dem stå og ‘koge af’, men når væden er forsvundet skal du røre godt rundt, så de bliver stegt jævnt.

STEP 3

TILSÆT MARSALA
Når dine champignon har fået en flot farve, tilsætter du Marsala. Lad det stå og koge i nogle minutter. Tag panden fra varmen.

STEP 4

SMELT SMØRRET
Smelt smørret ved svag varme og tilsæt melet. Rør rundt til det danner med klump. Skru op for varmen og tilsæt det kogende vand, hvor du har opløst bouillonterningen i. Rør godt rundt.

STEP 5

TILSÆT FLØDEN
Tilsæt fløden og rør i saucen. Den skal nu op at koge. Skru ned for varmen, og lad saucen simre i 10 minutter. Rør jævnligt.

STEP 6

TILSÆT CHAMPIGNON OG SMAG SAUCEN TIL
Smag den hvide sauce til med salt og peber. Tilsæt herefter de svitsede champignon og væden fra Marsala-vinen. Du kan eventuelt tilføje lidt hvidløgssalt og mere Marsala, hvis du synes. Lad svampesaucen simre lidt mere fx 5-10 minutter. Husk at røre rundt i saucen.

Servér din svampesauce med Marsala til fx en god steg eller bøf.