Sprød tærtedej uden æg

Opskriften er gratis. Støt et godt formål. Støt Foreningen Brobyggerne.

Støt Brobyggerne

Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Lækker sprød tærtedej uden æg der passer til forskellige typer madtærter. Denne tærtedej har jeg brugt de sidste mange år. Den fungerer perfekt til fx løgtærte og andre madtærter. Den er nem at lave og har en god smag. Du kan med fordel forbage den i ca. 10 min.

Ingredienser

150 g hvedemel
80 g creme fraiche
75 g smør
10 g chiafrø
½ tsk groft salt

Til udrulning

Durummel

STEP 1

ÆLT ALLE INGREDIENSER SAMMEN
Ælt alle ingredienser sammen. Saml tærtedejen i en stor kugle, drys durummel på bordet og rul den ud til en cirkel, der passer til en stor tærteform fx dia. 27 cm. Beklæd formen med tærtedejen. Det gør ikke noget, at dejen går lidt op over kanten, for den vil synke lidt.

STEP 2

TILSÆT ØNSKET FYLD
Du kan nu tilsætte det fyld, du ønsker. Du kan forbage tærtedejen i ca. 10 minutter, inden du tilsætter fyldet. Jeg laver tit løgtærte. Jeg steger nogle hvidløg og 3-5 løg afhængig af størrelse, så de er klare og bløde. Jeg tilsætter lidt revet muskatnød, salt og peber, parmesanost, mozzarellaost, 4 æg og lidt fløde eller creme fraiche. Jeg plejer at bage tærten i ca. 45 min. ved 200 grader.