Smuldredej

Opskriften er gratis. Støt et godt formål. Støt Foreningen Brobyggerne.

Støt Brobyggerne

Beskrivelse

Får du uventede gæster, mangler tid og/eller har brug for en nem og lækker dessert, kan du med denne smuldredej hurtigt lave en dejlig dessert til kaffen.

Jeg synes, at den passer bedst til friske æbler, pærer eller rabarber. Vælger du æbler, drysser jeg ofte lidt kanelsukker over æblerne, inden smuldredejen kommer på. Rabarber kan være ret surt, så hvis du har god tid, så vil jeg anbefale dig at drysse sukker på dem og lade dem stå og trække i køleskabet ½-1 dag.

Skal det være ekstra lækkert, erstatter du hvedemelet med mandelmel. Kombinér eventuelt denne opskrift med min søde tærtedej. Smuldredejen med eller uden mandelmel kan bruges som øverste lag.

Ingredienser

100 g smør
100 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g hvedemel

Fyld

Frisk frugt skåret i mindre stykker fx æble, pærer eller rabarber eventuelt nougat og nødder

STEP 1

KOM ALLE INGREDIENSERNE I EN SKÅL
Kom alle ingredienser i en skål og ælt dejen til smuldredej. Husk at stoppe før dejen bliver for ensartet og samlet.

STEP 2

VÆLG ØNSKET FRUGT
Skær æbler eller pærer i mindre både eller rabarberen i små tern (tilsæt ekstra sukker, lad eventuelt den friske rabarber stå og trække, hvis du har tid). Fordel frugten i bunden af fx en tærteform og fordel smulredejen over frugten.

STEP 3

BAG FRUGTTÆRTEN
Bag frugttærten midt i oven ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 30 minutter.