Beskrivelse
Rugbrødsmüsli eller ymerdrys med mindre sukker og mere smag. Det er virkelig lækkert. Det kan også bruges som topping på dine havregryn.
Jeg har alt for mange gange smidt en kedelig rugbrødsendeskive ud. Jeg fryser ellers tit brødet ned, så jeg undgår madspild, men alligevel går det galt en gang imellem. Der er ingen, der har villet spise de to ender.
For et stykke tid siden så jeg et tip om at lave ymerdrys af enderne, hvilket er en genial idé. Jeg har nu testet det med mit eget favoritrugbrød (Chiabrød fra Lagkagehuset).
Ingredienser
250 g rugbrød
20 g farin (2 spsk)
10 g kokossukker (1 spsk)
STEP 1
KOM ALLE INGREDIENSER I EN FOODPROCESSOR
Skær rugbrødet i små tern, tilføj 2 spsk farin og 1 spsk kokossukker.
Jeg synes, at det bliver lidt for groft, så jeg kommer det i min blender (foodprocessor). Jeg blender det kun i kort tid.
STEP 2
RIST RUGBRØDET I OVNEN
Bred blandingen jævnt ud på et stykke bagepapir og kom det i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Sluk ovnen og giv det 5 minutter mere.
STEP 3
AFKØL OG KOM MÜSLIEN I EN TÆT BEHOLDER
Tag blandingen ud af ovnen og lad det afkøle. Kom det herefter i en tæt beholder.