Beskrivelse

En god pizza kræver en god pizzadej. Er dejen ikke god, bliver oplevelsen slet ikke den samme. Jeg elsker pizza. Jeg har lavet pizza i mange år og værdsætter en sprød og velsmagende pizzabund.

Min erfaring er, at det er meget vigtigt, at:

1) Gæren er frisk
2) Vandet har den rigtige temperatur (ikke for varmt)
3) Du ælter dejen godt
4) Dejen får lov til at hæve
5) Dejen ikke bliver for tør (for meget mel)
6) Du ikke glemmer at komme salt i dejen.

Ingredienser

50 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
50 g parmesan
4 spsk olivenolie
durummel
hvedemel

Til udrulning

Durummel

STEP 1

KOM GÆR OG VAND I EN SKÅL
Hak gæren i små stykker med dejkrogene. Tilsæt det lunkne vand (jeg koger altid lidt vand og hælder det op i koldt vand) og rør gæren ud.

STEP 2

TILSÆT RESTEN AF INGREDIENSERNE
Tilsæt salt, sukker, olivenolie, parmesanost og durummel, indtil du har en tyk grød. Herefter tilsætter du hvedemel, indtil dejen slipper skålen. Husk, at den ikke må blive tør. Den må hellere være til den fugtige side. Ælt i ca. 10 minutter. Jeg bruger en håndmixer med dejkroge. Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i ca. 1 time.

STEP 3

DEL DEJEN OP
Drys durummel på bordet og skrab dejen ud på bordet. Del dejen op i et passende antal portioner. Rul dejen ud og tilsæt ønsket fyld. Du kan lave få store eller flere små pizzaer. Har du børn, kan de være med til at lave deres egen pizza med det fyld, som de bedst kan lide. Jeg fordeler altid først lidt tomatsauce, dernæst parmesanost, mozzarellaost og så det ønskede fyld. Husk at drysse med oregano. Jeg bager pizzaerne ved 220 grader, varmluft og undervarme.