Pekannøddeboller med tranebær

Kategori:

Beskrivelse

Jeg kan godt lide valnødder, men pekannødder smager altså bedre. Jeg har testet denne opskrift en del gange nu med små variationer, og den første version er og har været den bedste, så den får du nu: Pekannøddeboller med tranebær. Der er mørk maltmel i. Det giver bollerne en lækker indbydende farve og ekstra god smag. De smager godt sammen med smør og/eller ost.

Ingredienser

25 g gær
4 dl mælk
2 dl kogende vand
125 g vaniljeyoghurt (Arla Yoggi Drøm)
120 g hele pekannødder
35 g smør (Kærgården eller Lurpak)
20 g lys sirup
20 g mørk maltmel (det lyder af lidt, men det er det ikke)
3 tsk groft salt
100 g søde tranebær
50 g blå birkes (kan udelades)
1 kg hvedemel

Dejen skal være klistret og blank.

Bollerne kan rulles i frøblanding efter eget valg før bagning. Jeg har også prøvet at rulle dem i små ristede hasselnøddestykker.

STEP 1

UDRØR GÆREN
Kom gæren i en stor skål og smuldr den i små stykker. Hæld mælken i et stort målebægre og kom det kogende vand i. Hæld den lunkne mælkeblanding i skålen og rør gæren ud.

STEP 2

TILFØJ DE ØVRIGE INGREDIENSER
Kom alle de øvrige ingredienser i skålen i nævnte rækkefølge og kom mel i lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt. Jeg bruger altid maskine. Dejen skal være klistret, så hold igen med hvedemelet.

STEP 3

STIL DEJEN TIL HÆVNING
Når du er færdig med at ælte dejen, skal dejen hæve. Læg et klæde over skålen og lade dejen hvile i ca. 1 time. Herefter tager du to bageplader og kommer bagepapir på. Find nu en spiseske og tag en passende dejklump (den ønskede bollestørrelse). Form dejen en smule i den ene hånd. Det passer nogenlunde med 12 boller pr. plade. Lad bollerne efterhæve min. 30 minutter gerne længere tid.

STEP 4

BAG BOLLERNE
Bag bollerne efter anden hævning midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12-14 minutter.