Lakridskys

Kategori: Tags: ,

Beskrivelse

Lakridskys er bare noget af det bedste jeg ved, når de er hjemmelavede. Jeg elsker, når de er en smule seje, så kommer lakridssmagen bedre frem.

Det er praktisk at have en god sprøjtepose med en fin tyl i plastik eller rustfrit stål til at lave dine kys. Du kan også bruge en frysepose og klippe et lille hul i det ene hjørne.

Har du et tyllesæt, kan du variere udseendet af dine kys. De smager skønt, når de stadig er lidt lune. Hvis du ikke bryder dig om, at de er lidt seje, skal du enten lave dem mindre eller bage dem i lidt længere tid.

Ingredienser

90 g æggehvider
140 g sukker
1 tsk citronsaft
5-10 g lakridspulver

Pynt

Lakridspulver
Lakridsgranulat

STEP 1

PISK ÆGGEHVIDERNE
Pisk æggehviderne ca. 1 minut og tilsæt herefter sukker lidt efter lidt, indtil du har tilsat det hele. Tilsæt lakridspulver og citronsaft. Pisk i minimum 10 minutter til æggehviden er tyk og sej.

STEP 2

LAV SMUKKE KYS
Kom lakridsguffen i en sprøjtepose og lav smukke kys. Mængden passer til 1 stor bageplade.

STEP 3

PYNT MED LAKRIDS
Drys med lakridspulver og lakridsgranulat. Brug en lille sigte med meget små huller.

STEP 4

BAG KYSSENE
Sæt pladen midt i ovnen i ca. 1 time ved 105 grader. Hold øje med dem undervejs. Tag dem ud og afkøl.