Kokosmakroner med marcipan og mørk chokolade

Beskrivelse

Kan du lide kokos? Det kan jeg. Jeg har lavet en del kokosmakroner, men dejen har ofte været svær at arbejde med. Det er ikke nemt at lave de der kokostoppe. Dejen smuldrer og klistrer og ender med at sidde på fingrene i stedet for på bagepapiret.

Jeg har også oplevet, at æggemassen forlader kokosmelet og flyder ud under bagningen. Det ser ikke så godt ud. Jeg har muligvis fundet nogle dårlige opskrifter eller gjort noget forkert. Nu har jeg udviklet min egen opskrift.

Min opskrift på kokosmakroner er nem at lave. Massen er fast og nem at forme. Og den smager selvfølgelig godt! Prøv den.

Ingredienser

90 g æggehvider
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
200 g kokosmel
100 g marcipan
1 spsk smeltet smør
10 g kokosfibermel
20 g mandelmel

Pynt

Mørk chokolade

STEP 1

PISK ÆGGEHVIDER OG SUKKER
Jeg bruger altid pasteuriserende æggehvider. Kom æggehvider, sukker og vaniljesikker i en skål og pisk til æggemassen er hvid og luftig.

STEP 2

TILSÆT DE ØVRIGE INGREDIENSER
Riv marcipanen. Kom kokosmel, marcipan, smeltet smør, kokosfibermel og mandelmel i æggemassen og rør til massen er æltet godt sammen. Form til kokostoppe og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Det passer fint med 12 stk.

STEP 3

BAG KOKOSMAKRONERNE OG AFKØL
Sæt pladen med kokosmakronerne midt i ovnen på 175 grader, almindelig ovn. Bag dem i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.

STEP 4

AFSLUT MED CHOKOLADE
Når kokosmakronerne er kølet af, kan du afslutte med at dyppe dem i mørk chokolade. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. Dyp kokosmakronerne i den smeltede chokolade og sæt dem på skrå på et stykke bagepapir, til chokoladen er stivnet.