Lakridsis

Lækker blød is, der er nem at lave

Denne lakridsis er rigtig blød og lækker, men den mætter meget. Den er meget hurtig at lave. Du behøver ingen ismaskine, og der kommer ikke de kendte iskrystaller, som ofte kendetegner hjemmelavet is. Den skal spises efter konceptet ‘lidt men godt’. Jeg plejer at hælde iscremen i en skål, der kan rumme 2 liter. Den skal stå minimum 5 timer i fryseren.

Til fest kan du også drysse lidt guldstøv på toppen.

Ingredienser

5 dl piskefløde 38%
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk vaniljesukker
4-6 tsk lakridspulver
2 tsk lakridsgranulat
2-4 spsk lakridssirup
50 g små lakridsstykker

Pynt

lakridspulver
lakridsgranulat
guldstøv
små lakridsstykker

Step 1

PISK FLØDEN
Hæld fløden i en stor skål og tilsæt vanille og lakridspulver. Pisk fløden til flødeskum.

Step 2

TILSÆT KONDENSERET MÆLK
Tilsæt kondenseret mælk mens du pisker, så det bliver blandet helt.

Step 3

SMAG ISCREMEN TIL MED LAKRIDS
Tilsæt yderligere lakridspulver, lakridsgranulat, lakridssirup og små lakridsstykker (jeg foretrækker sød Panda lakrids original), hvor du kun rører forsigtigt rundt. Hæld blandingen i en skål.

Step 4

PYNT TOPPEN
Pynt med en smule lakridspulver, lakridsgranulat og lakridsstykker på toppen. Læg låg på eller film over skålen og stil den i fryseren. Der skal ikke røres i isen undervejs.

Pin It on Pinterest

Share This