Tunsalat med rød peberfrugt

Tunsalat med rød peberfrugt

Der findes rigtig mange købesalater fx tunsalat, æggesalat, hønsesalt m.m. Kvaliteten og smagen svinger utrolig meget. Her har du opskriften på en god, hjemmelavet tunsalat. Den er meget nem at lave.

Ingredienser

1 dåse tun i vand (145 g)
200 g Philadelphia original

Pynt

½-1 rød peberfrugt i små tern

Step 1

HÆLD VANDET FRA DÅSEN
Hæld vandet fra dåsen, så der kun er tun tilbage. Kom Philadelphia original smøreost i en skål. Vend tunfisken i smøreosten.

Step 2

VASK PEBERFRUGTEN OG SKÆR DEN I TERN
Vask en rød peberfrugt og skær den i små tern. Jeg plejer at vælge de søde peberfrugter. Du kan vende ternene i tunmassen eller bare placere dem på toppen. Det plejer jeg at gøre, fordi der er nogen i huset, der ikke er så vilde med peberfrugt.

Opbevar tunsalaten i køleskabet. Den har en kort holdbarhed, men det plejer ikke at være noget problem. Den bliver spist ret hurtigt.

Max toast

Max toast

Toast

God stærk smag

Nej tak til parisertoast? Er du lidt træt af den traditionelle toast med ost og skinke? Jeg har her et virkelig godt alternativ.

Max toast er lavet med fuldkornstoast, Havarti Jalapeños og roastbeef. Hvis du synes, at det bliver for stærkt med to skiver havarti, kan du udskifte den ene skive med en skive mild ost.

Ønsker du lidt grønt i din toast, kan du tilføje lidt rød peberfrugt.

Ingredienser

2 skiver fuldkornstoastbrød
2 skiver roastbeef
2 skiver Havarti Jalapeños (Arla)

Ekstra fyld

friske tomatskiver eller peberfrugt

Step 1

SAML TOASTEN
Læg først en skive ost på det ene stykke toastbrød, dernæst de to skiver roastbeef og afslut med den sidste skive ost.

Step 2

VARM TOASTEN
Læg toasten i toastmaskinen og varm den i ca. 5 minutter, til den er varm og sprød. Tiden afhænger af din toastmaskine, og hvor varm den er, når du starter.

Majspandekager

Majspandekager

Jeg elsker pandekager. Når jeg laver madpandekager, laver jeg ofte majspandekager. De har en rigtig god smag og passer perfekt til chili con carne. Når jeg laver chili con carne, server jeg som regel ris til, men er der en rest til dagen efter, laver jeg majspandekager og bruger den gode rest som fyld sammen med en masse gode ting.

Der er bliver ca. 8 store og lækre majspandekager af denne portion.

Laver du en større portion, kan jeg anbefale at have to pander i gang på samme tid. Det kræver måske lidt øvelse og koncentration, for når panderne er varme, går det stærkt.

Ingredienser

100 g majsmel
100 g hvedemel
1 spsk rørsukker
1 tsk groft salt
4 æg
4,5 dl mælk

Til stegning

smør

Step 1

KOM DE TØRRE INGREDIENSER I EN SKÅL
Kom majsmel, hvedemel, rørsukker og salt i en skål.

Step 2

TILSÆT MÆLK
Tilsæt mælk mens du rører, så der ikke kommer klumper. Tilsæt herefter de 4 æg og pisk pandekagedejen i ca. 2 minutter. Jeg bruger en håndmixer.

Step 3

VARM PANDE OP
Varm en god pandekagepande op ved relativ høj temperatur og tilsæt smør for hver pandekage. Spar ikke for meget på fedtstoffet. Det giver nogle flottere pandekager, når der er nok fedtstof på panden. Fordel hurtigt dejen ud på panden. Vend pandekagen når dejen er gennembagt. Steg majspandekagerne i ca. 2 minutter på hver side, eller til de har fået den farve, du ønsker.

Svampesauce med Marsala

Svampesauce med Marsala

Lækker sauce

Til hverdag og fest

Denne svampesauce kan bruges til mange forskellige retter, hvor der er behov for en god sauce. Den er rigtig god sammen med pasta og kylling. Jeg tilføjer ofte markchampignon, hvis jeg kan finde dem friske i supermarkedet. Du kan eventuelt tilføje flere champignon til opskriften eller kun bruge markchampignon.

Ingredienser

50 g smør
50 g hvedemel
½ dl kogende vand
1 bouillonterning
2½ dl piskefløde 38%
250 g hvide champignon
1 dl Marsala
groft salt
peber

Til stegning

smør

Step 1

RENS CHAMPIGNON
Rens dine champignon og skær dem i skiver eller kvarte.

Step 2

STEG CHAMPIGNON
Steg de rensede og skårne champignon i smør på en pande ved høj varme, indtil al væde er forsvundet, og de har fået lidt farve. I starten kan du godt lade dem stå og ‘koge af’, men når væden er forsvundet skal du røre godt rundt, så de bliver stegt jævnt.

Step 3

TILSÆT MARSALA
Når dine champignon har fået en flot farve, tilsætter du Marsala. Lad det stå og koge i nogle minutter. Tag panden fra varmen.

Step 4

SMELT SMØRRET
Smelt smørret ved svag varme og tilsæt melet. Rør rundt til det danner med klump. Skru op for varmen og tilsæt det kogende vand, hvor du har opløst bouillonterningen i. Rør godt rundt.

Step 5

TILSÆT FLØDEN
Tilsæt fløden og rør i saucen. Den skal nu op at koge. Skru ned for varmen, og lad saucen simre i 10 minutter. Rør jævnligt.

Step 6

TILSÆT CHAMPIGNON OG SMAG SAUCEN TIL
Smag den hvide sauce til med salt og peber. Tilsæt herefter de svitsede champignon og væden fra Marsala-vinen. Du kan eventuelt tilføje lidt hvidløgssalt og mere Marsala, hvis du synes. Lad svampesaucen simre lidt mere fx 5-10 minutter. Husk at røre rundt i saucen.

Servér din svampesauce med Marsala til fx en god steg eller bøf.

Pin It on Pinterest